Hristina Gjorgjievska

Гоце Делчев

Како говореше Гоце!

Со Гоце Делчев прошетавме низ Скопје, на нашата редакција и даде ексклузивно интервју. *Интервјуто е составено од неговите зборови запишани во сопствените писма, но ...

Образование

Македонија – земја без својата иднина

Училишните клупи без ученици. Ваква епидемија ја зафати цела Македонија изминативе години. Се празнат клупите во основните и средните училиште поради заминување на учениците во ...

Штрај на превозници во Скопје

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер го одблокира Скопје од сообраќајниот хаос

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер го одблокира Скопје од сообраќајниот хаос Високата делегација од Германија го стави во мирување штрајкот на приватните превозници Иако, правото на штрајк претставува ...

Лажни вести регионални

Лажните вести побрзо допираат до луѓето

Лажните вести се шират полесно и побрзо од кога било. Тие се појавуваат периодично, а најголеми креатори на дезинформациите се медиумите, профили на социјалните мрежи

медиумски работник

Регистрацијата на локалните портали во Струга решение на проблемот со лажни вести

Медиумите во мултиетничките средини како Струга играат значајна улога во информирањето, но во истовреме оваа изразена мултикултурна и мултиетничка застапеност е уште поранлива и изложена

Комарец

Проблемот со комарците во Истокот

Источниот регион во континуитет се соочува со проблемот со комарците, особено Кочани како град на оризот каде дополнително се согледува овој проблем. Но која е