Петиции

Во оваа епизода со тимот на Млади Правници ја разгледуваме ефикасноста на Петицијата како механизам на јавноста за директна демократија и што е неопходно да се преземе за да се подобри досегашниот ефект на петициите.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Трговија со луѓе

Во оваа епизода зборуваме со Маја Варошлија од „Отворена Порта“ за трговијата со луѓе во

Јавна Соба

Во оваа епизода на Разјаснето зборуваме со Ирена Цветковиќ од коалицијата „Маргини“ околу случајот

Заробени дрвја

Во оваа епизода зборуваме со проф. Борче Наумовски за опасноста од заробувањето на дрвјата