работници

Високопрофитабилни компании и институции ги прекршуваат работничките права во Македонија

Приватниот, но и јавниот сектор во Македонија го злоупотребуваат трудот на работникот. За тоа кои фирми направиле прекршувања на законите, прочитајте повеќе во мултимедијалната приказна.

Македонија далеку од добар трудов свет

Текстилната и чевларската индустрија се со најмногу прекршувања на работничките права во Македонија, а најчести прекршоци се однесуваат на откази без претходна најава, неисплатени плати, ...