„Повеќе од игра, повеќе од спорт“ – Рагби клуб Диви свињи/Вепри Скопје

Рагби клубот „Диви свињи/Вепри - Скопје“ е единствениот активен рагби клуб во Македонија. Триесетина момци од Македонија, Англија, Франција, Африка и Шпанија го развиваат англискиот спорт кај нас. Целта им е да создадат рагби федерација.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

„Сама си го барала“

Полнолетните жртви на радово базирано насилство се незаштитени од законот со што се испраќа пораката „Сама си го барала“

Здравјето на конец

„Здравјето на конец“

Колку се прекршуваат работничките права во време на пандемија? Погледнете го новиот краток документарен филм на Види Вака

Предложени видеа