„Прво место на светскиот натпревар за најлоша клиника“

Ако уловите златна рипка и имате три желби коишто се однесуваат на здравството, кои би биле тие? Преку креативна акција со златна рипка, граѓаните од Шуто Оризари ги испишаа своите желби кон Поликлиниката

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

„Татковина на книгата“

Во 1882 година е основана библиотеката во с.Бабино, во која има дела стари неколку стотици години и повеќе од 20.000 наслови.

Предложени видеа

Земја без решение за чист воздух

Македонија три децении дише токсичен воздух и е една од земјите кои се најпогодени од аерозагадувањето, каде стапката на прерана смрт е повисока отколку во ...