Борбата на средношколците за климатските промени

„Ставовите што ги формираат младите денес ќе бидат ставови на лидерите утре“ смета регионалниот амбасадор на КОП26, Дејвид Моран кој се сретна со средношколците од средното училиште „Раде Јовчевски – Корчагин“, каде разговараа за климатските промени.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

жед на патот

Жед на патот

Стотина деца од село Дреновци немаат пристап до вода и живеат без прооден пат.

Поврзани видеа

Предложени видеа

Дождовен страв

Речни корита преполни со дивоградби, нелегална сеча на дрвја, нередновно чистење на општински каналите, ниска свест за фрлање отпад, излевање на реки... Многубројни се причините ...