За Види Вака

Види Вака им дава смисла на информациите преку обезбедување фер, чесна и конзистентна содржина. Наша мисија е да ја информираме дигиталната генерација која ги добива вестите преку мобилни уреди и социјални мрежи.

Види Вака нуди видео и мултимедијална содржина прилагодена за онлајн употреба на дигиталната генерација која ги добива вестите на своите мобилни уреди и социјални мрежи. Видео содржина која е веродојстојна, лесна за гледање и штеди време за да ги добиете клучните информации.

Награди

1. Награда „Гласник на невидливите“ за документарниот филм „Собирачи“ од Македонската платформа против сиромаштија
2. Награда за најдобра новинарска сторија од сферата на општествено – социјалниот живот за документарниот филм „Собирачи“ од Советот за етика во медиумите
3. Награда „Гласник на невидливите“ од Македонската платформа против сиромаштија за видео приказна за луѓето кои живеат без лични документи и се невидливи за институциите т.н. „фантоми“

Импресум

Главен уредник: Марија Севриева
Новинари: Христина Ѓорѓиевска, Сунаи Сабриоски
Снимател: Крсте Шупев
Видео монтажа: Синиша Илијески, Крсте Шупев
Основачи и продуценти: Мите Кузевски, Горан Игиќ