ОТВОРЕНА РАБОТНА ПОЗИЦИЈА

За Види Вака 

Види Вака е дигитален медиум кој им дава смисла на информациите преку обезбедување фер, чесна и конзистентна содржина. Наша мисија е да ја информираме дигиталната генерација која ги добива вестите преку мобилни уреди и социјални мрежи, нудејќи видео и мултимедијална содржина која е веродојстојна, лесна за гледање и штеди време за да ги добиете клучните информации.

Веќе пет години сме посветени на раскажување на приказни што вредат. Креираме стории кои им даваат глас на безгласните, создаваат општествени промени и се спротивставуваат на социјалните проблеми. Ги раскажуваме приказните на луѓето кои се невидливи за институциите, на поединците кои се херои на нашето време и чиј глас вреди да биде слушнат.

За работната позиција

Во потрага сме по агилна и динамична личност, со големо новинарско искуство и одлични технички и дигитални вештини, која заедно со тимот на новинари на Види Вака ќе го унапреди квалитетот на медиумот и од содржински аспект и од аспект на имлементација на најсоврементите дигитални формати.

Уредникот за дигитални канали креира и имплементира стратегија за обезбедување квалитетна содржина за дигиталните канали (веб-страница, социјални мрежи), која ќе ги следи највисоките новинарски стандарди и најновите стандарди за дигитално раскажување. Дава предлози за содржина, го надгледува процесот и исходот, давајќи континуирани насоки за подобрување. Ја проверува и уредува содржината, давајќии активен фидбек на новинарот кој ја креирал.Самиот активно учествува во креирање содржини, додавајќи на квалитет на тимот. Делегира и координира задачи кои ги исполнува новинарскиот тим, како и тимот на надворешни соработници.

Оддржува редовни состаноци со тимот, носи заклучоци и предлози за подобрување базирани на конкретни податоци. За својата работа му рапортира на извршниот директор и на оперативниот директор.

Уредникот тесно соработува со менаџментот за исполнување и зацврснување на уредничката политика и вредностите на медиумот. Соработува со маркетинг тимот и продукцискиот тим за имплементација на соодветни алатки и техники на дигитално раскажување и дистрибуција на содржини.

Потребно е да ги има следните искуства и вештини


Потребно е да ги има следниве лични карактеристи


Што нудиме


За да аплицираш за отворената работна позиција испрати ни куса биографија или линк до твојот профил на LinkedIn, заедно со најмалку 3 линкови од статии/мултимедијални приказни или слична дигитално-раскажувачка содржина за која сметаш дека е најрелевантна за оваа отворена работна позиција на contact@vidivaka.mk.