Сведоштво на бегалци од Украина во Србија

„До Ужгород патувавме 28 часа. Беше ужасна гужва, луѓето трчаа на железничката станица, многумина беа во паника, беа со мали деца, со домашни миленици. Во едно купе имаше осум луѓе, ходниците беа преполни, луѓето стоеја бидејќи не наоѓаа место за седење“ - сведоштво на младата дизајнерка Ана Брил од Харков за Види Вака.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Предложени видеа