„Сподели авторка“

Женското творештво и феминистичката литература се шири низ Македонија преку иницијативата „Сподели авторка“
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Јазичното богатство во дигиталниот свет

Ја чуваме ли доволно кирилицата во дигитална ера? Ласко Џуровски е графички дизајнер и типограф кој изработи дигитализирана верзија на фонт според ракописот на Кочо ...

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

НАПУШТЕНИ КУЛТУРНИ МОЖНОСТИ

Искршени прозори, метални скали кои недостигаат, демолирани лифтови, расфрлани шрицови насекаде, ѓубре, шут и непознати течности… Влегувањето во напуштената скопска фабрика „Купрум“ наликува на сцена

Поврзани видеа

Предложени видеа

Скопје Џез Фестивал

Вкупно 40 плакати го одбележуваат ширењето на џез музиката изминативе 4 децении преку Skopje Jazz Festival. Следниве 5 дена, ќе настапат 11 музички имиња од ...