„Спинокио“ – игра за медиумска писменост

Втора година по ред 8 училишта од цела Македонија беа дел од полуфиналето и финалето на играта на Види Вака - „Спинокио“. Целта на „Спинокио“ е учениците на креативен начин да се едуцираат и да победат во борбата против дезинформациите.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

ЖИВОТ БЕЗ СТРАВ ОД НАСИЛСТВО

„Убиство на млада жена во Скопје од страна на својот партнер“,  „Ѕверско убиство со сукало: Сопругот осомничен за смртта на жената во Битола“, „Скопјанец обвинет