Сакаме да го слушнеме вашето искуство со грижата за лицата со попреченост

Види Вака посветено известува за овие наши сограѓани и начинот на кој државата им помага на луѓето кои имаат интелектуални и развојни пречки. Сакаме да слушнеме колку што можеме повеќе од луѓе кои имаат попреченост или се грижат за лицата со попреченост.

Дали живеете со интелектуална, развојна или физичка попреченост или познавате некој којшто е во таква позиција? Дали вие и вашите најблиски ја добивате потребната грижа? Сакаме да ја слушнеме вашата приказна.

Ве молиме кажете ни за какви било проблеми што сте ги имале со остварување на вашите секојдневни потреби, а за коишто државата треба да гарантира преку одговарање на следниов прашалник.

ЈА ПОЧИТУВАМЕ ВАШАТА ПРИВАТНОСТ: Ви благодариме што ја споделувате вашата приказна. Пристап до податоците ќе имаат само нашите новинарки Марија Севриева, Христина Ѓорѓиевска и Бјанка Станковиќ.

Facebook
Twitter
LinkedIn