„Превод кога е најпотребен“ – бесплатен превод на медицинска документација

​Преку Фејсбук групата „Превод - кога е најпотребен“, преведувачи и толкувачи нудат бесплатен превод за медицинска документација. Досега имаат преведено над 1​.​000 документи.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

жед на патот

Жед на патот

Стотина деца од село Дреновци немаат пристап до вода и живеат без прооден пат.

Поврзани видеа

Со брзи кредити до брзи злоупотреби

Македонија нема механизми за заштита од злоупотреба на лични податоци за брзи кредити. Институциите наместо системски да ги заштитат граѓаните, делат совети за претпазливост. Без ...

Предложени видеа