Помогни ни да го истражиме почитувањето на работничките права

Би сакале да ве слушнеме вас работниците, вработени со какви било договори, кои сте подготвени да го споделите вашето искуство со нас и да ни помогнете во актуализирањето на вашите проблеми.
Автор: Види Вака
истражување за работнички права

Многу од неправдите на работното место се случуваат поради злоупотребите на договорите за вработување и одредбите во нив кои во најголем број од случаите не се на страната на работниците. 

Би сакале да ве слушнеме вас работниците, вработени со какви било договори, кои сте подготвени да го споделите вашето искуство со нас и да ни помогнете во актуализирањето на вашите проблеми и нивно адресирање до надлежните институции. 

Ве повикуваме да го споделите вашето искуство преку пополнувањето на овој формулар. 

Напомена: Новинарите на Види Вака се единствените коишто ќе ги читаат вашите пораки и ќе ја гарантираат вашата приватност, затоа ве охрабруваме да ја споделите вашата приказна со нас.

Facebook
Twitter
LinkedIn