Поет во автобус

Читање поезија во автобус и пишување книга со луѓето од градот. Младиот поет Горазд Китановски - Kenny ја „сервира“ својата поезија на креативен начин.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

„Татковина на книгата“

Во 1882 година е основана библиотеката во с.Бабино, во која има дела стари неколку стотици години и повеќе од 20.000 наслови.

Предложени видеа