Најголем дел од произведеното вино е наливно, а Германија е најголем увозник на македонско вино

Европската унија увезува две третини од македонското вино

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Предложени видеа