„Мамутот“ – Преку драмска претстава до поголема едукација за ХИВ вирусот

Млади актери од алтернативната независна сцена со драмската претстава „Мамутот“ ја едуцираат публиката и ја рушат стигмата за ХИВ позитивните луѓе.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

bezbednost na uciliste

Безбедност на училиште

Оваа интерактивна игра е симулација за најмладите како да се однесуваат на училиште за време на пожар, земјотрес, поплава или други опасности.

Предложени видеа