Македонија е најлошо рангирана во регионот за правата на #ЛГБТИ заедницата

33 % се плашат од последици ако пријават дискриминација, а 45% немаат воопшто доверба во институциите

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Предложени видеа

Успешни жени во „машка“ професија

Македонските режисерки прават продор на филмската сцена со успеси на престижни филмски фестивали. „Сестра“ на Дина Дума ја доби Специјалната награда на жирито во програмата ...