Како дезинформациите се шират преку лажно претставување, играње со емоции и поларизација?

Ново интерактивно видео на Види Вака: Како дезинформациите се шират преку лажно претставување, играње со емоциите и преку поларизација. Изберете дел од понудените сценарија во ова интерактивно видео и дознајте како да се заштитите од дезинформациите.
Facebook
Twitter
LinkedIn