Истражување: Безбедност на децата и младите на TikTok

За потребите на регионално истражување, коешто се спроведува во шест земји од Западен Балкан, Види Вака ги повикува своите читатели да го споделат своето искуство за безбедноста на децата и младите на TikTok.

За потребите на регионално истражување, коешто се спроведува во шест земји од Западен Балкан, Види Вака ги повикува своите читатели да го споделат своето искуство за безбедноста на децата и младите на TikTok. 

Би сакале да ги слушнеме родителите и наставниците подготвени да го споделат своето искуство со нас за да ни помогнат во претстојната истрага за безбедноста на децата и младите тинејџери што користат TikTok. Скролувајте надолу за повеќе информации за тоа како да учествувате.

Клучните работи што сакаме да ги знаеме:

–          Какви чекори преземаат родителите за да ги заштитат своите деца и млади тинејџери на платформата?

–          Дали имало случаи во кои децата и младите тинејџери биле цел на малтретирање, кражба на идентитет, проблеми со приватноста итн.?

–          Дали/како потенцијалната опасност во дигиталната средина влијае на физичката безбедност на нивните деца?

–          Што знаат наставниците за мрежата и како ги воспитуваат децата за тоа?

Нема да објавуваме документи или имиња без претходна согласност и не планираме да користиме конкретни примери, туку ќе покажеме поопшти, системски проблеми. Вашите одговори се безбедни и шифрирани.

Вашите сведоштва ќе се користат за да ни помогнат во тековната истрага.

Како да учествувате?

За да го споделите вашето искуство, се што треба да направите е да го пополните овој формулар.

Facebook
Twitter
LinkedIn