Филип Деркоски 15 години ги бранува водите со медали во пливањето

Пливачот Филип Деркоски по Светското првенство во Гванжу (2019) и Европско првенство во Будимпешта (2021), следен предизвик му се Летните олимписки игри во Токио.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Мурал во Македонска Каменица

Рударите добија монументален уметнички симбол во срцето на Македонска Каменица. Муралот „Рударски приказни“ со површина од скоро 300 метри квадратни е еден од најголемите мурали ...

Предложени видеа