Општество

Јасно е. #СамСиГоБарал ✘

Јасно е. #СамСиГоБарал

Јасно е. Со обвинувањето на жртвата се ставаме на страната на насилникот и придонесуваме насилството да остане неосудено од општеството, непријавено од жртвата и непроцесуирано ...

Работнички права – реалност или илузија?

Истокот од земјава и натаму е центарот каде најмногу се прекршуваат работничките права. Прочитајте повеќе во мултимедијалната приказна на Види Вака кои се најчестите неправди ...

Како се калеше македонската држава

Пред три децении, Македонија стана независна држава. На референдумот кој се одржа на 8 септември 1991 година 96,46 отсто од граѓаните се изјаснија ЗА суверена ...

Мобинг – феномен во работната атмосфера

Иако добива софистицирани форми, вознемирувањето на работното место може да се докаже. Сепак, потребно е допрецизирање на Законот за заштита од вознемирување на работно место ...