Блаже Конески: „Јазикот е единствената наша комплетна татковина“

Колку во овие сто години од раѓањето на Блаже Конески се грижиме за неговиот тестамент за јазикот, дека тој е единствената наша комплетна татковина? Погледнете го краткиот документарен филм на Види Вака, посветен на ликот и делото на гигантот на македонската мисла, Блаже Конески.
Facebook
Twitter
LinkedIn
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер го одблокира Скопје од сообраќајниот хаос

Германскиот претседател Франк-Валтер Штајнмајер го одблокира Скопје од сообраќајниот хаос Високата делегација од Германија го стави во мирување штрајкот на приватните превозници Иако, правото на штрајк претставува ...

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Предложени видеа