Автобуска несреќа: 45 животи згаснаа во Бугарија

Во пожар во автобус кој се враќал од Истанбул настрадаа 45 патници од Македонија, меѓу кои 12 деца. Прогласена тридневна жалост за настраданите.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

„Татковина на книгата“

Во 1882 година е основана библиотеката во с.Бабино, во која има дела стари неколку стотици години и повеќе од 20.000 наслови.

Предложени видеа