Апелите за безбедност во сообраќајот одекнуваат во празно

На 12 ноември минатата година, Теано Кардула наместо да се забавува со пријателите, ноќта ја поминува во Ургентниот центар на Државната клиника во Скопје откако во неа удира автомобил. Кардула се уште чека повик од Јавното обвинителство за настанот.

Не пропуштајте

„Бостание“

Првата општествена градина „Бостание“ нуди алтернативен и еколошки начин на производство на храна и прехранување на локалното население.

Најгледани видеа

Нов закон за дискриминација

Законот за спречување и заштита од дискриминација, кој беше укинат со одлука на Уставниот суд во мај годинава, повторно ќе влезе во собраниска процедура.

Предложени видеа