Воздухот во Скопје и Тетово ќе се спасува со инсталации од мов т.н. зелени билборди

изминатите пет години во Скопје се исечени се речиси половина од дрвјата во строгиот центар на градот

Четири зелени површини – паркот кај МЕПСО, паркот кај Дом на АРМ, спроти хотел „Бристол“ и паркот на УКИМ – станаа згради

Во Тетово големата сеча на градските дрвја е направена пред повеќе од две децении, кои никогаш не се заменети

Пред неколку месеци таму се исечени уште неколку десетици дрвја

Двата најзагадени града ги зафати тренд на садење палми наместо дрвја. Тие не го прочистуваат воздухот и не виреат на овие простори

Воздухот во Скопје и Тетово ќе се спасува со инсталации од мов т.н. зелени билборди

Во Скопје зелениот билборд кој ќе биде увезен во 2017 година и поставен на градскиот плоштад

Инсталаците од мов елиминираат загадување од 417 автомобили и претставуваат заменат за 275 дрвја, пред се оние исечените

Воздухот во Скопје и Тетово ќе се спасува со инсталации од мов т.н. зелени билборди

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.