Европската Комисија, ОБСЕ-ОДИХР и Венецијанската комисија во извештаите ја нарекуваа Македонија „Заробена држава“. Пред изборите Груевски тврдеше дека терминот е исмислен.

Терминот „заробена држава“ за прв пат беше употребен за време на владеењето на Груевски
Европската Комисија, ОБСЕ-ОДИХР и Венецијанската комисија во извештаите ја нарекуваа Македонија „заробена“
Укажуваа дека е потребно одвојување на државата од партијата
Терминот „заробена држава“ го употребуваа опозицијата и странските дипломати
Терминот „заробена држава“ за прв пат беше употребен за време на владеењето на Груевски
Европската Комисија, ОБСЕ-ОДИХР и Венецијанската комисија во извештаите ја нарекуваа Македонија „заробена“
Укажуваа дека е потребно одвојување на државата од партијата
Терминот „заробена држава“ го употребуваа опозицијата и странските дипломати
Пред изборите Груевски тврдеше дека терминот е исмислен
Кога Груевски ги загуби локалните избори го искористи токму терминот „заробена држава“

Европската Комисија, ОБСЕ-ОДИХР и Венецијанската комисија во извештаите ја нарекуваа Македонија „Заробена држава“. Пред изборите Груевски тврдеше дека терминот е исмислен.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.