Загадување смирување

Над 1.300 лица умираат годишно како последица на загадениот воздух

Огромен е бројот на оние кои имаат респираторни и други здравствени проблеми поради аерозагадувањето

Македонија губи до 320 милиони евра од државниот буџет како последица на загадениот воздух

Бројот на починати, болни и загубата за државниот буџет може само да расте ако не се преземат драстични мерки

Од друга страна, Министерството за животна средина смирува дека загадувањето во 2016 било полошо отколку во 2018 година

„Просекот на највисоките ПМ вредности од сите мерни станици паднал од 336 во 2017 година на 189 во 20018 година“, Јани Макрадули, заменик министер за животна средина.

Загадување смирување

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.