Заев ставови

Ставот на премиерот Зоран Заев во врска уставните измени еволуираше од 2016 до денес

Од категорично отфрлање на можноста за промена на Уставот до прифаќање на име за севкупна употреба

Верувам дека не постои роден човек во Македонија да излезе пред Парламент и да бара промена на устав заради промена на уставното име

Зарем ќе и кажеме ние на Америка дека згрешија што не признаа под Република Македонија? Зарем Грција може да ја убеди Америка да признае грешка?

„Нема менување на уставот. Бидете спокојни. Не дозволувајте режимот повеќе да ве лаже.“

„Верувам дека нема родено таков човек кој би дозволил промена на Устав и промена на нашиот идентитет.“

„Република Северна Македонија со превод на сите јазици. Името е предвидено да биде за севкупна употреба, а ќе се прецизира со амандман во Уставот.“

„Да живее Македонија. Да живее Република Северна Македонија.

И точно е јас го променив својот став. Но менувањето на ставови носи на прогрес. По цена на целата моја политичка кариера или слично. За државата наша се работи.

Заев ставови

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.