Complete Wing Chun Combat е вид на натреварување единствено кај нас, но и во светски рамки

Complete Wing Chun Combat е вид на натпреварување -единствено кај нас и во светски рамки

Неговите креатори сонуваат еден ден ова натпреварување да се најде на филмското платно

ИЗЈАВА
„Може да прерасне во некакви работилници понатаму, како и за вежбањето, така и за тие работи. Така што, веќе се отвора приказната. А понатаму може да го префрлиме во филмски свет.“, Мирослав Тодоровски (сифу)

Во Скопје, од овој нов спортски облик, се одржа трет турнир

Complete Wing Chun Combat служи за популаризација и афирмација на Винг Чун

ИЗЈАВА
„Тоа се идеалите на спортот. Доста е интересно да се префрли на наша, на оваа Винг Чун, кунг фу страна и да се извади најдоброто од вежбачите, како и од тренерите. Сите заедно да се напрегнат за да се извади квалитет, максимум“, Мирослав Тодоровски (сифу)

Турнирот се состои од 4 дисциплини:
Демонстрација
Винг Чун спаринг со заштитна опрема
Борба со змаев стап
Борба со Винг чун пеперутка сабји

За турнирите се одбираат места кои се надвор од рамките на спортски терени

Организаторите се стремат Complete Wing Chun Combat да стане популарно и во меѓународни рамки

Complete Wing Chun Combat е вид на натреварување единствено кај нас, но и во светски рамки

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.