Во НАТО без амбасадор

Влезот во НАТО Македонија го чека без амбасадор во постојаната мисија на алијансата во Брисел
Земјава има 57 дипломатско-конзуларни претставништва
Toа во НАТО е само едно од вкупно 27 испразнети амбасадорски места
Немаме амбасадор ниту во САД, Белгија, Русија, Грција, Грција, Италија, Данска …
Дополнително претседателот Пендаровски најави затварање на четири амбасади
Анализата која ја нарачал од МНР му сугерира евентуално затварање на четири до пет претставништва
Причината може да биде тоа што некои држави немаат резидентен амбасадор во Скопје
Како и незначителната економска и трговска размена поради што можат да бидат покриени од други престолнини

Во НАТО без амбасадор

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.