Горан Бојчевски

Музичкиот виртуоз Горан Бојчевски ја пренесе македонската езгија во средниот век

Во словенечкиот град-замок Цеље, од кавалот на Бојчевски одекна музиката од Игра на тронови

„Најголем предизвик ми беше да ја ставам македонската езгија во средниот век и со тоа да ја потенцирам македонската култура на просторите во централна Европа и пошироко.“

Многумина го сметаат Бојчевски за еден од најдобрите светски кларинетисти

Неодамна доби номинација за најдобра оригинална музика на Хрватските музички награди за балетот „Дервишот и смртта“

Горан Бојчевски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.