Референдум во Гевгелија

Мнозинството гевгеличани или 97% гласаа ПРОТИВ отворање рудници за злато на планината Кожуф
Иницијаторите на референдумот „Спас за нас“ велат дека Гевгелија ја одбрани својата иднина
Локалната власт ќе мора да ја почитува волјата на гласачите и да даде негативно мислење за рудниците
Сепак дали ќе се ископува злато или не ќе одлучува Министерството за економија
За централната власт овој референдум не е правно обврзувачки
Иницијативи за референдум се покренуваат и во Валандово, Кавадарци, Богданци и во Струмица

Референдум во Гевгелија

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.