Универзитет "Мајка Тереза"

Универзитетот “Мајка Тереза” функционира без сопствен објект
Изградбата беше најавена во 2015, но ниту темелите не се поставени
Студентите сѐ уште привремено учат во две сали на Штуловиот универзитет
Од МОН тврдат дека објектот ќе биде завршен за 3 години
Универзитетот има недоволен број на студенти и професори
За 2017 година од буџетот на државата беа одвоени 10 милиони денари иако беа ветени 15-20 милиони евра
Во меѓувреме напуштена е идејата за спојување на Универзитетот „Мајка Тереза“ со Универзитетот на Југоисточна Европа

Универзитет “Мајка Тереза”

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.