Универзална сала

Скопје функционира без Универзална и без саемска сала
Универзална веќе три години не е во употреба
Последен настан беше трибината на СДСМ каде се презентираа “политичките бомби”
По овој настан парче од таванот падна во делот на гледалиштето и оттогаш салата е затворена
Универзална е изградена во 1966, три години по земјотресот, со донација од 35 држави
Симболот на градот беше домаќин на Златно Славејче, Скопски фестивал, Скопскиот џез фестивал…
Претходната власт имаше неколку проекти за реконструкција кои не се реализираа
Откако идејата за објект во форма на јајце пропадна се врати на маса проектот за доградба
Новата градска власт пред изборите исто така вети реконструкција
Новата градска власт веднаш ќе ја стави во употреба реконструкцијата на Универзалната сала во Скопје
Обновата се најавува за 2019 бидејќи годинава не се предвидени пари за таа намена

Универзална сала

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.