Должници кон УЈП

4.000 јавни претпријатија, приватни фирми и физички лица се на листата на УЈП на најголеми должници кон државата
Втор на листата најголеми неплаќачи е ЈП „Македонија пат“ со 6,8 милиони евра
Фирмата не платила ДДВ од 6,7 милиони евра и повеќе од 100.000 евра данок на добивка
Големи должници од јавните претпријатија се и ЈКП Гостивар и ЈКП Тетово
Гостиварскиот комуналец должи 2,7 милиони евра, а тетовскиот 1,8 милиони евра
И јавниот радиодифузен сервис МРТ и должи на државата данок на добивка од 1,5 милиони евра
Најголем должник е А.Д. „Отекс“ од Охрид со 11,1 милиони евра

Должници кон УЈП

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.