Училиште во Гостивар

Како изгледа едно македонско училиште во 21 век?
На 10 дена пред почетокот на учебната година ова е изгледот на основното училиште Гоце Делчев во Гостивар
Кровот прокиснува и е потенцијална опасност по животот на децата, но и на вработените
Да не знаеме подобро ќе помислиме дека во Гостивар имало земјотрес или дека училиштето настрадало во експлозија
Сепак, станува збор само за елементарна негрижа
Празните ветувања за реконструкција на кровот се повторуваат пред секој почеток на новата учебна година

Училиште во Гостивар

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.