Дали и новите министри ќе јадат стекови од бизок и коњ?

Штедењето и намалувањето на непродуктивните трошоци беше еден од главните постулати на новата Влада
Алатката за отчетност за трошоците на функционерите внесе нервоза кај дел од старите, но и новите министри
Алаѓозовски, Бектеши, Османи, Салии, Николовски се прикажани како дел од најголемите “трошаџии”, а Спасовски и Сугаревски меѓу најштедливите
Некои мораа да се правдаат дека парите не ги потрошиле сами
Во нив биле вметнати и троошоците за сите административци и гостите во министерствата
Актуелните министри по речиси сите параметри трошеле помалку од нивните претходници
За претходната гарнитура имаше сомневања дека приватни гозби се претставувле како репрезентации за службени потреби
За дивеч и стекови од бизон и коњ се трошеле илјадници евра
Сега министрите имаат лимит од 500 евра месечно за репрезентации

Дали и новите министри ќе јадат стекови од бизок и коњ?

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.