Трошење на буџетски пари

Австриската министерка Карин Кнајсел за првото службено патување потроши само 10 евра
До Словачка министерката патувала со воз
За македонските државни функционери возењето со воз, автобус или велосипед е само за пред камери
Некои дури ја злоупотребуваат одредбата за плаќање на 30% од цената на горивото за секој изминат километар со свое возило
Обвинувањата за ненаменско трошење станаа секојдневие
Ревизијата неодамна откри скандал и во Државната комисија за спречување корупција- институција која треба да се бори против вакви појави
Откриени се фалсификувани патни налози и лажни трошоци за изнајмување станови
Членови на ДИК си поднесоа оставки откако се откри дека си делеле екстра бонуси
И пратениците се офајдиле- од март до ноември 2017 за патни трошоци добиле вкупно 450.000 евра
Владата планира да ги намали трошоците со автомобили или изнајмување станови за пратениците

Трошење на буџетски пари

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.