Тоше Јовчевски

Тоше Јовчевски е висок 2,16 cm
Tврди дека е највисок човек во Македонија
Студентот е на 24 години и вели дека не е лесно да се живее со толкава висина
Последниве 3 месец не растам веќе, 2,16 застанав на таа висина. Една маана имаме ние високите, имаме проблемати со колената и кичмата. Имам искривување во ‘рбетот-сколиоза на ‘рбет -Тоше Јовчевски.
Поради својата висина секојдневно се соочува со предизвици
Има проблем да најде соодветна облека и обувки, но и кога користи јавен превоз
14 години играл кошарка
Волонтер е во тимот за спасување на Црвен крст
Хоби му е нуркањето иако тешко наоѓа доволно голема нуркачка опрема
Минатата година кога прв пат влегов да нуркам немаше пераи, па морав со патики. Со патики не може да нуркаме, зошто имаме потешкотии на стабилноста под вода. Сепак со оделото имав некои проблеми – Тоше Јовчевски.

Тоше Јовчевски

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.