Теренско возење

Христијан Котески ( 19), од прилепското село Боротино, не чекаше некој друг да му го оствари сонот за теренско возило

Христијан, кој е автомеханичар, две години работел и го создал долгопосакуваното баги возило

Го дизајнирал и го составил сам користејќи мотор од половен автомобил „форд“

Вградил и додаток за расчистување на снег и со него може да им помага на сограѓаните

Возилото го чинело околу 2.000 евра кои ги платил од својата скромна заштеда

„Сакав да си направам возило по своја желба. Почнав да го правам пред две години и делче по делче го составував во мојата работилница.“

Христијан има желба со ова возило да се натпреварува на домашни и меѓународни натпревари

Теренско возење

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.