Тендери

Зачестија државните тендери во кои директно или индиректно се инволвирани владини претставници

До пред неколку месеци името на вицепремиерот Кочо Анѓушев беше најспоменувано

Фирмите во кои удел има Анѓушев добиваа тендери во ЕЛЕМ, Агенцијата за патишта, повеќе здравствени установи

Министерката Мила Царовска и заменик-министерот Јани Макрадули се во фокусот на јавноста поради нивните партнери

Фирмата на невенчаниот сопруг на Царовска добила три тендери во вредност од 1,5 милиони денари
МЕПСО, Општина Куманово и Град Скопје биле нивни клиенти

Фирма во која еден од сопствениците е сопругата на Макрадули добила девет тендери вредни 90.000 евра

Додека беше во опозиција СДСМ жестоко го критикуваше ВМРО-ДПМНЕ за делење тендери на луѓе блиски до партијата

И натаму не е формирана Антикорупциска комисија која би ги истражувала сомневањата за незаконско работење

Тендери

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.