„Сенки и облаци“ е независна културна институција

Со претставата „Малиот принц“ официјално ќе започне со работа театарот „Сенки и облаци“ во Скопје

• Прилогот започнува со кадар од претставата „Малиот принц“ и испишан текст од книгата (video DSC_5991)

„Моето цвеќе ја намирисуваше мојата планета, но јас не знаев да уживам во тоа…“ (Извадок од „Малиот принц“)

Со претставата „Малиот принц“ официјално ќе започне со работа театарот „Сенки и облаци“ во Скопје

Во Дебар маало театарот ќе биде катче каде што ќе се шири магијата на сенките

ИЗЈАВА Voice 039 (1.52 – 2.10)

„Првата претстава со која се обидов да го оживеам овој театар кај нас е „Башчелик“ и тоа се случи 2005 негде. Видов дека е интересна форма, дека е интересна за пратење, дека би имало публика. И од 2008, постои официјално театарот „Сенки и облаци“, Митко Стефановски (Театар „Сенки и облаци“)

„Сенки и облаци“ е независна културна институција

Освен редовен репертоар, во иднина планираат да организираат разни други настани

ИЗЈАВА Voice 040 (2.35 – 02.54)

„Во овој театар можеме да ставиме многу наши фантазии, на некои необични начини. Користиме многу не скапи материјали, кои многу изгледаат поразлично позади платно и сето тоа склопено изгледа многу различно од се досега“, Ивона Ѓорѓиовска (Театар „Сенки и облаци“)

Театарот на сенки е правец кој функционирал во источните земји, а преку Отоманската империја дошол и кај нас

„Сенки и облаци“ е независна културна институција

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.