Промени во ССМ со скандали и тепачки

Промената на првиот човек на Сојузот на синдикати неретко е проследена со сканадали и тепачки
Во 2010 со „упад“ беше разрешен Ванчо Муратовски
Седум години потоа на ист начин е сменет и Живко Митревски
Смената стигна и до Врховниот суд кој пресече – Дарко Димовски е легален прв синдикалец
ССМ е најголема синдикална асоцијација и го има приматот да биде социјален партнер на владата
Преговара за колективен договор во јавниот сектор, за К-15, зголемување на плати, Законот за работни односи
Во меѓувреме работничките права се доведени на најниско ниво
Денот на трудот 1 Мај престана да се одбележува
Хонорарците плаќаа придонеси со дозвола од ССМ
Исплатата на К-15 се „олесни“ во полза на работодавачите
ССМ во 2016 потпиша Меморандум за соработка со ВМРО-ДПМНЕ
Новото раководство на Синдикатот е пред тежок испит
Ќе треба да го врати загубениот кредибилитет на ССМ како заштитник на работничките права

Промени во ССМ со скандали и тепачки

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.