Споменици „Војна на ѕвездите“

Како изгледа кога ќе се спојат спомениците од НОБ со култниот филм Војна на ѕвездите

Уметникот Зоран Кардула редизајнираше плакати од серијалот комбинирајќи ги со бруталистичките споменици од поранешна Југославија

„Секогаш ги замислував овие споменици како дел до „Војна на ѕвездите“ и дури мислам дека спомениците биле инспирација за серијалот“

Кардула смета дека на овој начин ќе им ја доближи на младите подзаборавената историја од Народно ослободителната борба.

Споменици „Војна на ѕвездите“

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.