Специјална олимпијада Абу Даби

Пливачите Марио и Стефан и атлетичарот Ардијан ги направија Македонците горди на Специјалната олимпијада во Абу Даби
Марио Мицковски и Стефан Трпковски од Специјалната олимпијада Македонија освоија златни медали
Медалите ги освоија во пливање на 50 метри слободен стил
Атлетичарот Ардијан Шабани освои два медали во две трки, сребро на 25 метри и бронза на 50 метри
Нашиот тим на на Летните олимписки игри има 26 члена
Летните олимписки игри Абу Даби 2019 се одржуваат од 14 до 21 март, со над 7.000 учесници од 190 земји

Специјална олимпијада Абу Даби

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.