Сообраќајна (кул)тура

Сообраќајна (кул)тура низ улиците на Скопје
Минатата година, во државава се случиле 3.740 сообраќајни незгоди со потешки последици
Најчести грешки на возачите за предизвикување сообраќајки се:
– брзо возење
– непочитување на правилата за првенство на минување
– управување под дејство на алкохол
– не држење страна и правец
– непрописно движење и свртување
Пешаците се најмасовна и најранлива група на учесници во сообраќајот
Лани, 27 пешаци го загубиле животот во сообраќајни незгоди, а 861 пешак е сериозно повреден
И пешаците прават прекршоци во сообраќајот, но се најмалку контролирани и санкционирани
Не е воопшто кул, турата низ улиците во Скопје

Сообраќајна (кул)тура

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.