Парламентарното мнозинство ги почна процедурите за избор на Влада, ВМРО-ДПМНЕ се обидува да закочи

Пратениците 11-ти ден расправаат за избор на Комисија за избори и именувања
Дискусијата заглави на процедурални забелешки, реплики и контрареплики
До вчера пратениците потрошиле 532 минути или околу 9 часа на реплики
На контрареплики потрошиле речиси три и пол часа
По предогот на СДСМ да се премине на избор на претседател на Собрание се премина на процедурални забелешки
Околу 20 часа се потрошени на толкување на собранискиот Деловник
Најчесто употребувани зборови се деловник, платформа, тиранска, криминал, СЈО
Пратениците спорат дали може да се премине на следна точка без да се заврши претходната
Четири месеци по изборите сѐ уште нема излез од кризата

Парламентарното мнозинство ги почна процедурите за избор на Влада, ВМРО-ДПМНЕ се обидува да закочи

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.