Скопско културно лето

Фолтин на 31 јули ќе ја спушти завесата на Скопско културно лето

За 40 дена годинава учествуваат над 900 уметници од целиот свет

Настанот започна на првиот ден од летото и Светскиот ден на музиката

Манифестацијата им дава културен „шмек“ на скопските лета од 1980

Прерасна во културно обележје и симбол на уметничкиот живот

Фестивалот беше отворен со концерт на познатиот турски композитор Омар Фарук Текбилек

Има 21 музички настан, 10 изложби, 11 филмови, 7 театарски претстави, 3 промоции на книги

На мапата на фестивалот има 18 локации

Од музеи театри до Матка, Водно и Марков Манастир

Скопско културно лето

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.