Македонија по 67 години останува без Скопски Саем.

Македонија по 67 години останува без Скопски саем
Во јули имотот на саемот беше одземен и продаден од страна на банките
Бугарската компанија „Кардфинанс“ ја купи парцелата, а подоцна ја продаде на албанската корпорација „Балфин груп“
Следна година на местото на саемот ќе почне да се гради станбен, деловен простор и трговски центар
Од Скопски саем велат дека брендот ќе си остане и се бара нова локација
Владата вети помош во обезбедување на локациски простор
Скопски саем е основан во 1950 кога се одржал првиот Меѓународен саем за широка потрошувачка
Скопски саем годишно одржуваше 13 саемски манифестации

Македонија по 67 години останува без Скопски Саем.

Add comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.